Γαλακτομπούρεκο: Παραδοσιακή συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα 50 λεπτά
Κόστος Συνταγής: 9.7€
Kόστος Προμήθειας Υλικών: 15.3
Ενεργειακή Κλάση: D
Κατηγορία: Επιδόρπιο
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτρια
Χαρακτηριστικά: Χορτοφαγική, Χωρίς Ξηρούς Καρπούς
Αλλεργία: Αυγὰ, Γλουτένη, Λακτόζη
Kύριο Συστατικό: Γλυκά, Γλυκά/Γενικά
Ειδική Κατηγορία: Παραδοσιακές
Μερίδες: 12

Διατροφική Αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 650kcal
Υδατάνθρακες: 109γρ.
Πρωτεΐνες: 10γρ.
Λίπη21γρ.
Κορεσμένα Λίπη: 12γρ.
Σάκχαρα: 85γρ.
Φυτικές ίνες: 1γρ.

Υλικά

  • Σιμιγδάλι
  • Γάλα νωπό πλήρες (7 ημερών)
  • Αυγά μεσαία
  • Βούτυρο γάλακτος αγελαδινό
  • Λεμόνι
  • Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Κανέλλα
  • Βανίλιες σκόνη
  • Φύλλο κρούστας
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Δοκίμασες την συνταγή;Άφησε το σχόλιό σου!
Αξιολόγησε την συνταγή!