Πουγκιά παραδοσιακά Λέρου από τον chef Νικόλαο Σιφουνιό

Προετοιμασία: 40 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα 20 λεπτά
Κόστος Συνταγής: 40.8€
Kόστος Προμήθειας Υλικών: 73.1
Ενεργειακή Κλάση: C
Κατηγορία: Επιδόρπιο
Βαθμός Δυσκολίας: Δύσκολη
Χαρακτηριστικά: Χορτοφαγική
Αλλεργία: Αυγὰ, Γλουτένη, Διοξείδιο του θείου, Λακτόζη, Ξηροί Καρποί, Σησάμι
Kύριο Συστατικό: Ξηροί Καρποί, Ξηροί Καρποί/Αμύγδαλα
Τοποθεσία: Δωδεκάνησα
Ειδική Κατηγορία: Παραδοσιακές
Μερίδες: 36

Διατροφική Αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 620kcal
Υδατάνθρακες: 76γρ.
Πρωτεΐνες: 12γρ.
Λίπη29γρ.
Κορεσμένα Λίπη: 2γρ.
Σάκχαρα: 54γρ.
Φυτικές ίνες: 5γρ.

Υλικά

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ψωμί
  • Φρυγανιές
  • Αυγά μεσαία
  • Βούτυρο γάλακτος αγελαδινό
  • Ελαιόλαδο κλασσικό
  • Αμυγδαλόψιχα ωμή
  • Ζάχαρη άχνη
  • Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Μέλι
  • Βανίλιες σκόνη
  • Μαστίχα
  • Κρασί λευκό
  • Φύλλο κρούστας
  • Σουσάμι
  • Ούζο
  • Ροδόνερο/Ανθόνερο
  • Μοσχοκάρυδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Δοκίμασες την συνταγή;Άφησε το σχόλιό σου!
Αξιολόγησε την συνταγή!