Παραδοσιακά πιταρούδια Ρόδου με μελιτζανοσαλάτα: Δια χειρός chef Γιώργου Μαρκάκη

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 50 λεπτά
Κόστος Συνταγής: 13.4€
Kόστος Προμήθειας Υλικών: 24.0
Ενεργειακή Κλάση: B
Κατηγορία: Μεζές, Ορεκτικό
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Χαρακτηριστικά: Λίγη Ζάχαρη, Χωρίς Ζάχαρη, Χωρίς Ξηρούς Καρπούς
Αλλεργία: Αυγὰ, Γλουτένη, Διοξείδιο του θείου, Λακτόζη
Kύριο Συστατικό: Ζύμες, Ζύμες/Αλμυρές Πίτες
Τοποθεσία: Δωδεκάνησα
Ειδική Κατηγορία: Παραδοσιακές
Μερίδες: 18

Διατροφική Αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 250kcal
Υδατάνθρακες: 21γρ.
Πρωτεΐνες: 9γρ.
Λίπη11γρ.
Κορεσμένα Λίπη: 7γρ.
Σάκχαρα: 3γρ.
Φυτικές ίνες: 9γρ.

Υλικά

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Φέτα
  • Αυγά μεσαία
  • Ελαιόλαδο κλασσικό
  • Λεμόνι
  • Κρεμμύδι ξερό
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα ματσάκι
  • Μελιτζάνα Τσακώνικη
  • Πιπεριά Φλωρίνης
  • Σκόρδο κεφάλι-τεμάχιο
  • Τομάτα
  • Ρεβύθια
  • Ξύδι
  • Μαϊντανός ματσάκι
  • Δυόσμος ματσάκι
  • Κύμινο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Δοκίμασες την συνταγή;Άφησε το σχόλιό σου!
Αξιολόγησε την συνταγή!