Πιτ(θ)ιές – ρεβυθοκεφτέδες – και σκορδαλιά με αμύγδαλα από την Νίσυρο

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 35 λεπτά
Κόστος Συνταγής: 19.3€
Kόστος Προμήθειας Υλικών: 29.2
Ενεργειακή Κλάση: A
Κατηγορία: Μεζές
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Χαρακτηριστικά: Αυστηρά Χορτοφαγική, Λίγη Ζάχαρη, Χορτοφαγική, Χωρίς Αυγό, Χωρίς Γαλακτοκομικά, Χωρίς Ζάχαρη
Αλλεργία: Γλουτένη, Διοξείδιο του θείου, Ξηροί Καρποί
Kύριο Συστατικό: Όσπρια
Τοποθεσία: Κυκλάδες
Ειδική Κατηγορία: Νηστίσιμες, Παραδοσιακές
Μερίδες: 25
Σεφ: otoposmas.gr

Διατροφική Αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 800kcal
Υδατάνθρακες: 129γρ.
Πρωτεΐνες: 27γρ.
Λίπη17γρ.
Κορεσμένα Λίπη: 6γρ.
Σάκχαρα: 12γρ.
Φυτικές ίνες: 11γρ.

Υλικά

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ψωμί
  • Ελαιόλαδο κλασσικό
  • Λεμόνι
  • Αμυγδαλόψιχα ωμή
  • Κρεμμύδι ξερό
  • Σκόρδο κεφάλι-τεμάχιο
  • Τομάτα
  • Ρεβύθια
  • Ξύδι
  • Άνηθος ματσάκι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Δοκίμασες την συνταγή;Άφησε το σχόλιό σου!
Αξιολόγησε την συνταγή!